Τι σας απασχολεί?

Για ποιό θέμα θα θέλατε να ενημερωθείτε;
 

 

Βιογραφικό

 

Η Λιλγιάνα Ντάλλα είναι τελειόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποιεί έρευνα στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής με θέμα« Ασθενείς που υπέστησαν κινητική αναπηρία από τροχαία ατυχήματα και η διαδικασία που απαιτείται από τους ίδιους να γίνουν ενεργητικοί αποδέκτες της νέας πραγματικότητας με τη βοήθεια της ψυχολογικής υποστήριξης».

Για δυο χρόνια συνεργάστηκε με το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων(Ε.Ι.Α.Α) στο τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης για την διεύρυνση των γνώσεων και των δεξιοτήτων στους τομείς της ψυχολογικής διάγνωσης – αξιολόγησης και ψυχολογικής- ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης. Εποικοδομητική κλινική εμπειρία με ασθενείς που βρισκόταν στο στάδιο της αποκατάστασης όπως: κακώσεις νωτιαίου μυαλού, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκεφαλικά επεισόδια (αιμοραγικά,ισχαιμικά),ημιπληγία, διαταραχές λόγου, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.

Συνεργάστηκε με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Κ.Ε.Κ Ε.Π.Ι.Ψ.Υ) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Υγεία-Πρόνοια 2000-2006 στο πρόγραμμα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας σε άτομα με ψυχική νόσο μου βιώνουν συνθήκες αποκλεισμού από την αγορά εργασίας

Παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης πρόληψης και υποστήριξης της Μονάδας Απεξάρτησης «18ΑΝΩ» με θέμα:Η οικογένεια του χρήστη ουσιών και ο ρόλος της στη Θεραπεία και την Πρόληψη.

Εργάστηκε για τρία χρόνια ως ψυχολόγος στο δήμο Αγίων Αναργύρων στο τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας με σημαντική εμπειρία σε θέματα: οικογένεια και σχέσεις παιδιών, διαπροσωπικές σχέσεις διαχείριση άγχους, φοβίες, διαχείριση πένθους κατάθλιψη κ.α. Επιπλέον δράσεις στην κοινότητα, σεμινάρια, ομιλίες σε σχολεία, βιωματικές ομάδες γονέων κ.α.

Από το 2008 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Πάτρα.

 

 

Αγάπη...

"Εκείνος που δεν ξέρει τίποτε
δεν αγαπά τίποτε.
Εκείνος που δεν μπορει να κάνει
τίποτε,δεν καταλαβαίνει τίποτε.
Εκείνος που δεν καταλαβαίνει
τίποτε,είναι άχρηστος.
Εκείνος όμως που καταλαβαίνει,
μπορεί και αγαπά και προσέχει
και βλέπει......
Όση πιο πολλή η γνώση σε ένα
πράγμα,
τόσο μεγαλύτερη η αγάπη.......
Όσοι φαντάζονται ότι όλα
τα φρούτα ωριμάζουν την ίδια
εποχή με τις φράουλιες,
δεν ξέρουν τίποτα για τα σταφύλια".
Παράκελσος